Historisk arkiv

Aftenposten 5. april

Nok jobber i politet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Politistudentene ytrer misnøye med at de ikke har fått fast jobb i politiet. Jeg synes det er vel offensivt å forvente fast jobb flere måneder før man står med eksamenspapirene i hånden, skriver justisministeren i et innlegg i Aftenposten.

Politistudentene ytrer misnøye med at de ikke har fått fast jobb i politiet (Aftenposten 3. april). Jeg synes det er vel offensivt å forvente fast jobb flere måneder før man står med eksamenspapirene i hånden.

Mitt råd er at politistudentene istedenfor å gå ut i mediene, snarest vender tilbake til lesesalen og legger inn en solid innsats frem mot eksamen.

Hvert år når det nærmer seg eksamenstid, pleier jeg å understreke at vi gjør alt for at politistudentene skal få jobb etter fullført utdanning. Det er lettest for de som er villige til å flytte på seg – det er nemlig ingen menneskerett å få jobb i Oslo eller Bergen. Tall pr. 15. mars viser at det er 39 personer fra fjorårets kull ved Politihøgskolen som står uten jobb, mens det er 69 jobber som nyutdannede kan søke på. Altså er det nok jobber.

Regjeringen har doblet opptaket på Politihøgskolen. Dette gjør vi for å følge opp behovene som ble avdekket i Politidirektoratets bemanningsrapport ”Politiet mot 2020”. Det økte studentopptaket er del av en større plan for å nå målet om to politifolk pr. 1000 innbyggere i 2020. I hvert eneste statsbudsjett de siste årene har vi lagt inn ekstra lønnsmidler som har gjort det mulig for politimestrene å ansette de nyutdannede. En slik økning ligger også inne i budsjettet for 2011.

Årets avgangsstudenter ved Politihøgskolen har lite å frykte. Legger de ned litt egeninnsats, vil de få jobb i politi- og lensmannsetaten i løpet av noen måneder. Først må de imidlertid vise seg oppgaven verdig – ved å bestå eksamen.

Lykke til på eksamen!