Historisk arkiv

Nåtid kontra fremtid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Først vil jeg si at jeg er veldig fornøyd med måten vår justisminister nærmer seg denne problematikken på. Men jeg savner mer fokus på det tverrfaglige. Det sosiale aspektet omkring kriminaliteten poengteres og det er bra. For meg er dette et sosialt problem, og ikke et kriminalproblem. Da kanskje unntatt visse element, som desverre alltid vil finnes i et samfunn som vårt. Tror jeg.

Først vil jeg si at jeg er veldig fornøyd med måten vår justisminister nærmer deg denne problematikken. Men jeg savner mer fokus på det tverrfaglige. Det sosiale aspektet omkring kriminaliteten poengteres og det er bra. For meg er dette et sosialt problem, og ikke et kriminalproblem. Da kanskje unntatt visse element, som desverre alltid vil finnes i et samfunn som vårt. Tror jeg.

Forlsaget mitt er å legge to planer. En for dem som er inne i en kriminell løpebane i dag, og en for dem som ikke er det. Nærmere bestemt våre barn, og tidlig ungdom. Her skal jeg konsentrere meg om sistnevnte, siden det er det elementet jeg savner mest. Vi bør satse på mer ressurser i skolen i form av flere lærere som kan fange opp barn som kan trenge ekstra oppfølging, og da selvsagt et adekvat system som ivaretar dette. Vi må gi ungdom flere tilbud i fritiden. Hvorfor legges fritidsklubber ned?

Det må legges tilrette for å hjelpe de foreldre som av ulike årsaker trenger hjelp til å veilede egne barn. Da ikke i form av barnevern.

Gratis barnehage til alle barn som ikke behersker norsk. Da gjerne med krav om at foreldre tar norsk-kurs hvis det er nødvendig. Da lærer barn og forledre seg norsk, og barna får et nettverk.

Det kan foreslås mange tiltak, dette er bare noen. Poenget er at vi må sette oss ned og tenke på hvordan forhindre nye krimininelle, og da må det tverrfaglihet til.

Det snakkes mye om tilbud i fengsel. I Oslo fengsle er det kun de ressurssterke som får tilbud. Ofte de som er greie å ha med å gjøre for betjentene. De som virkelig trenger oppfølging får det som regel ikke. Og det er ikke nødvendigvis betjentenes sin skyld.

Innsendt av : Bjørn Tommy Tollefsen