Historisk arkiv

Holbergpriser deles ut 30. november

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Holbergs internasjonale minnepris for fremragende vitenskapelig arbeid innen samfunnsfag, humaniora, juss og teologi deles ut onsdag 30. november. Samme dag utdeles Holbergprisen i skolen.

Holbergpriser deles ut 30. november

Holbergs internasjonale minnepris for fremragende vitenskapelig arbeid innen samfunnsfag, humaniora, juss og teologi, som har en verdi på NOK 4,5 millioner, deles ut for andre gang i år. Styret for Ludvig Holbergs minnefond har vedtatt å tildele prisen 2005 til professor Jürgen Habermas.

Den offisielle prisutdelingen finner sted 30. november ved en høytidelig seremoni i Håkonshallen i Bergen. Kunnskapsminister Øystein Djupedal vil forestå tildelingen. Samme kveld inviterer regjeringen til bankett i Håkonshallen til ære for prisvinneren.

Samme dag deler også kunnskapsminister Øystein Djupedal ut Holbergprisen i skolen; Premieseremoni for elevkonkurranse og utdeling av lærerstipend finner sted på Ludvig Holbergs gamle skole, Bergen Katedralskole.
Elever ved 12 videregående skoler over hele landet har i høst forsket på temaet "Ungdom forsker på ungdom". 22 av elevene er nå klare for finaledager i Bergen i forbindelse med utdelingen av Holbergprisen.

Finalistene for årets elevkonkurranse er (alfabetisk etter skole):
Glemmen videregående skole: "Vennskap og kjærlighetsforhold gjennom medier".
Saltdal videregående skole: "Hvordan er det å være ung asylsøker eller flyktning i Saltdal?"
Vennesla videregående skole: "Mysteriet om Vennesladialeketen. Dialekt og identitet i Vennesla".

Finaledeltakerne får først den 30. november vite om de blir nummer en, to eller tre i konkurransen. Kunnskapsminister Øystein Djupedal vil dele ut premiene for elevkonkurransen og lærerstipendet.

Dagen før, tirsdag 29. november møtes de 22 elevene i Bergen for å presentere oppgavene, og la seg inspirere av et foredrag med Dag Trygve Truslew Haug, vinneren av Nils Klim-prisen for yngre nordiske forskere 2005.