Historisk arkiv

Start med en lærling!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Pressemelding fra Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet setter nå i gang informasjonskampanjen ”Start med en lærling”. Målet er å øke tilbudet av læreplasser både i privat og offentlig sektor.

Pressemelding fra Utdanningsdirektoratet:

Start med en lærling!

Utdanningsdirektoratet setter nå i gang informasjonskampanjen ”Start med en lærling”. Målet er å øke tilbudet av læreplasser både i privat og offentlig sektor. Kampanjen er den del av direktoratets langsiktige arbeid for å styrke kvaliteten i fag- og yrkesopplæringen.

- Selv om det har vært en økning i antall læreplasser de siste årene, så står fortsatt for mange uten læreplass. Dette problemet tar vi på alvor, og vi håper at informasjonskampanjen vil øke kunnskapen og interessen for lærlingordningen hos arbeidsgiverne, sier Dag Johnsen som er direktør for fag- og yrkesopplæring i Utdanningsdirektoratet.

Årsakene til at mange står uten læreplass er sammensatte, og varierer fra bransje til bransje. I enkelte bransjer er det også for mange læreplasser og for få lærlinger. Mange arbeidsgivere tror at lærlinger kan for lite, eller at lærlingordningen ikke passer for deres virksomhet. Det er også en del usikkerhet omkring hvordan man går frem for å ta inn en lærling.

Utdanningsdirektoratet ønsker å vise hvordan lærlinger kan være et positivt tilskudd til virksomhetene. Gjennom lærlingordningen tilføres virksomhetene oppdatert kunnskap, og etter endt læretid kan arbeidsgiverne ansette medarbeidere som kjenner virksomheten godt. Samtidig skal kampanjen gi veiledning i hvordan virksomheter kan ta inn lærlinger.

Kampanjen består av annonser i riks- og fagpresse, radio og internett. I tillegg er det utarbeidet brosjyremateriell til både arbeidsgivere og lærlinger. På kampanjens nettsted www.larling123.no kan arbeidsgiverne finne informasjon om lærlingordningen og kontaktpersoner i fylkene.

En viktig del av kampanjen er at potensielle lærebedrifter skal ta kontakt med fagopplæringsapparatet i sitt fylke. Den viktigste delen av læreplassformidlingen skjer i fylkene, og kampanjen skal bidra til at fylkenes fagopplæringsapparat får flere potensielle lærebedrifter å samarbeide med.

Lenke til kampanjenettstedet

Kontaktperson i Utdanningsdirektoratet:
Hallvard Thorsen 23301481