Historisk arkiv

- Norden har mye å bidra med

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

– Norden som region har mye å bidra med i en europeisk forskningssammenheng, sa kunnskapsminister Øystein Djupedal da han i dag åpnet konferansen "Investing in Research and Innovation – Exchanging European Experiences in a Nordic Context".

– Norden har mye å bidra med

Kunnskapsminister Øystein Djupedal åpnet i dag konferansen "Investing in Research and Innovation – Exchanging European Experiences in a Nordic Context" i København. - Norden som region har mye å bidra med i en europeisk forskningssammenheng, sa Djupedal.

Konferansen Investing in Research and Innovation – Exchanging European Experiences in a Nordic Context 16.-18. oktober arrangeres av Nordisk Ministerråd, i samarbeid med Europakommisjonen. Norge har formannskap i Nordisk Ministerråd i år, og kunnskapsminister Djupedal er vert for konferansen.

– Økt satsing og bedre samarbeid innen forskning, utdanning og innovasjon er en av tre hovedprioriteringer i det norske formannskapsprogrammet. En viktig oppgave er å følge opp og gi innhold til visjonen om Norden som en ledende og attraktiv region for forskning og innovasjon, sa Djupedal i sitt innlegg.

Den andre hovedtaleren under konferansen er Europakommisjonens kommissær for forskning, Janez Potocnik. Under konferansen vil Norges forskningsråd signere Europakommisjonens anbefalinger for å oppnå større mobilitet og et felles og mer attraktivt europeisk arbeidsmarked for forskere: European Charter for Researchers og Code of Conduct for their Recruitment. Ved å signere viser Norge vilje til å arbeide for økt forskermobilitet og en mer konkurransedyktig forskerkarriere, og går samtidig foran med et godt eksempel for resten av Europa.Se program for konferansen: http://www.n-iri.org/

Statsrådens innlegg.

Det norske formannskapet presenterte på vegne av deltakere fra 27 land The Copenhagen Conference Conclusions, som ble utarbeidet under konferansen sammen med deltakerne.

Se også pressemelding fra Nordisk Ministerråd.