Historisk arkiv

Førstesidesaker august 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Førstesidesaker august 2006

Tiltak for at flere skal gjennomføre videregående

En arbeidsgruppe nedsatt av Kunnskapsdepartementet foreslår blant annet å videreutvikle lærekandidatordningen, få flere og mer varierte opplæringsplasser og satse på karriereveiledning. (30.08.06)

Mange vil bli senter for kunst og kultur

Det er stor interesse blant landets universiteter og høyskoler for å bli vertsinstitusjon for det nye nasjonale senteret for kunst og kultur i opplæringen. (25.08.06)

Oppstart for utvalgsarbeid i dag

Både utvalget for høyere utdanning (Stjernø-utvalget) og utvalget som skal gjennomgå formålet for skoler og barnehager (Bostad-utvalget), har sine første møter i dag. (23.08.06)

Skolestart for spente elever

I dag er det skolestart for mange tusen elever over hele landet. På Bekkelaget skole i Oslo møtte 80 spente seksåringer opp til første skoledag. (21.08.06)

Jon Lilletun er død

Tidligere kirke-, utdannings- og forskningsminister Jon Lilletun døde i natt, 60 år gammel. (21.08.06)

Mer kvalitet i skolen

Statsminister Jens Stoltenberg og kunnskapsminister Øystein Djupedal markerte skolestart og innføring av Kunnskapsløftet ved å besøke Bekkelaget skole i dag. (21.08.06

Unntak for etablering av to friskoler

Kunnskapsdepartementet har i dag godkjent Spin Off forstudium i dans, Oslo og Solør Montessoriskole, Hedmark som friskoler. (18.08.06)

- Ta ansvar for lærlingplasser

Kunnskapsministeren inviterer nå sentrale aktører i arbeidslivet, med LO og NHO i spissen, til dialog for å øke tilgangen på nye læreplasser. (16.08.06)

Nulltoleranse mot mobbing

I dag skriver regjeringen og manifestpartene under et nytt Manifest mot mobbing for perioden 2006 - 2008. (15.08.06)