Historisk arkiv

Mange vil bli senter for kunst og kultur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Det er stor interesse blant landets universiteter og høyskoler for å bli vertsinstitusjon for det nye nasjonale senteret for kunst og kultur i opplæringen.

Mange vil bli senter for kunst og kultur

Det er stor interesse blant landets universiteter og høyskoler for å bli vertsinstitusjon for det nye nasjonale senteret for kunst og kultur i opplæringen. Da søknadsfristen gikk ut hadde hele 15 fagmiljøer meldt seg.

– Jeg er svært fornøyd med at så mange fagmiljøer har meldt sin interesse. Det er av stor betydning at både utdanningssektoren og kultursektoren engasjerer seg og formidler kunst og kultur til barn og unge, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

De 15 fagmiljøene vil bli invitert til møter med departementet for å presentere sine forslag, før en endelig beslutning om hvem som får senteret vil bli tatt i løpet av høsten.

Senteret skal være et nasjonalt ressurssenter for kunst og kultur i opplæringen og favne barnehage, grunnskole, kulturskole og videregående opplæring, førskolelærere, lærere som underviser i kunst og kultur i grunnopplæringen og lærerutdanningen, skoleledere, studenter, forskere og læremiddelutviklere. Senteret skal samarbeide med relevante fagmiljøer nasjonalt og internasjonalt.

Det nye nasjonale senteret vil ha samme funksjon og rolle som de øvrige nasjonale sentrene som er etablert, eksempelvis Nasjonalt senter for matematikk i opplæringen, Nasjonalt senter for naturfag i opplæringen og Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforskning.

Følgende har søkt:

Høgskolen i Lillehammer

Høgskolen i Agder

Norges tekniske naturvitenskaplige universitet

Høgskolen i Hedmark

Høgskolen i Vestfold

Høgskolen i Bergen med støtte fra Universitetet i Bergen og Kunshøgskolen i Bergen

Høgskolen i Nesna med støtte fra Indre Helgeland regionalråd

Høgskolen i Oslo

Universitetet i Stavanger

Høgskolen i Nord-Trøndelag

Høgskolen i Tromsø i samarbeid med Universitetet i Tromsø

Høgskulen i Volda

Høgskolen i Bodø

Høgskolen i Telemark

Norges Musikkhøgskole