Historisk arkiv

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsdepartementet inviterer nå fagmiljøer til å melde sin interesse som vertsinstitusjon for et nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen.

Pressemelding

Nr.: 37-06
Dato: 16. mai

Oppretter nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen

Regjeringen ønsker å styrke kunst og kultur i opplæringen. Kunnskapsdepartementet inviterer nå fagmiljøer til å melde sin interesse som vertsinstitusjon for et nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen som skal opprettes fra 1. november 2006. En nasjonal strategiplan for kunst og kultur i opplæringen vil også bli utarbeidet.

Senteret skal være et nasjonalt ressurssenter for kunst og kultur i opplæringen og favne barnehage, grunnskole, kulturskole og videregående opplæring, førskolelærere, lærere som underviser i kunst og kultur i grunnopplæringen og lærerutdanningen, skoleledere, studenter, forskere og læremiddelutviklere.

Senteret skal samarbeide med relevante fagmiljøer nasjonalt og internasjonalt.

Bevilgning til nasjonalt senter for kunst og kultur vil for 2006 være 1 million kroner. Fra 2007 legges det opp til en årlig bevilgning på 6 millioner kroner.

– Det er av stor betydning at arbeidet med, og formidlingen av kunst og kultur til barn og unge er godt forankret i utdanningssektoren og kultursektoren, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Kunnskapsdepartementet har delegert til Utdanningsdirektoratet å utarbeide forslag til en nasjonal strategiplan for kunst og kultur i opplæringen for perioden 2007 – 2010 som vil være ferdig til 1. november. Strategiplanen vil være et sentralt dokumentet i senterets arbeid.

Det nye nasjonale senteret vil ha samme funksjon og rolle som de øvrige nasjonale sentrene som er etablert, eksempelvis Nasjonalt senter for matematikk i opplæringen, Nasjonalt senter for naturfag i opplæringen, Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforskning.

Departementet inviterer i disse dager samtlige høyskoler og universiteter i landet til å melde sin interesse som vertsinstitusjon. Interesserte institusjoner bes sende departementet skriftlig søknad innen 15. august 2006.

Statsråd Øystein Djupedal oppfordrer universiteter og høyskoler til å melde sin interesse. Aktuelle institusjoner vil i løpet av august og september bli invitert til møte med departementet for å presentere sine forslag, før en endelig beslutning om hvem som får senteret vil bli tatt.