Historisk arkiv

Oppstart for utvalgsarbeid i dag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Både utvalget for høyere utdanning (Stjernø-utvalget) og utvalget som skal gjennomgå formålet for skoler og barnehager (Bostad-utvalget), har sine første møter i dag.

Oppstart for utvalgsarbeid i dag

Utvalget for høyere utdanning (Stjernø-utvalget) og utvalget som skal gjennomgå formålet for skoler og barnehager (Bostad-utvalget), har sine første møter i dag 23. august. Statsråd Djupedal vil innlede på møtene.

Bostadutvalget

Regjeringen oppnevnte i juni i år et utvalg som skal gjennomgå formålet med opplæringen og formål for barnehagen. Utvalget, som heretter vil bli kalt Bostadutvalget etter sin leder viserektor Inga Bostad, har sitt første møte onsdag 23. og torsdag 24. august.

Utvalget skal blant annet ha en felles drøfting av mandatet det har fått, mens utvalgsmedlemmene professor Henriette Sinding Aasen og direktør Erling Birkedal vil redegjøre for henholdsvis norske forpliktelser i forhold til internasjonale konvensjoner og grunnskolens tidligere forhold til kirkens dåpsopplæring.

Det fremgår av mandatet at utvalget skal innhente et bredt utvalg av synspunkter på formålet med opplæringen og formål for barnehagen. Særlig vises det i denne forbindelse til elever, lærere, instruktører, foreldre og deres forståelse av formålet. Utvalget er derfor svært interessert i synspunkt fra disse, men også fra andre enkeltindivid så vel som organisasjoner og institusjoner.

Utvalgets sekretariat har kontorplass i Kunnskapsdepartementet og kan treffes på følgende epost-adresse: bostadutvalget@kd.dep.no

Det vil også bli opprettet en egen hjemmeside for utvalget under Odin med lenke til Utdanningsdirektoratet. Her vil en etter hvert finne møteinnkallinger, møtereferat og andre aktuelle dokumenter.
Les mandat og pressemelding

Stjernø-utvalget

Utvalget for høyere utdanning (Stjernø-utvalget) har også sitt første møte i dag 23. august.
Utvalget har som oppdrag å vurdere utviklingen i norsk høyere utdanning i forhold til samfunnets behov i vid forstand i et tidsperspektiv på 10-20 år framover, med vekt på utviklingen av institusjons­strukturen. Det blir ledet av Steinar Stjernø, professor i sosialpolitikk og tidligere rektor ved Høgskolen i Oslo.

Møtet blir åpnet av statsråd Øystein Djupedal. På programmet står også uformell innledning ved de to tidligere statsrådene Gudmund Hernes og Kristin Clemet under vignetten: ”Norsk høyere utdanning - hva mener jeg nå?” .
Internasjonale utviklingstrekk i høyere utdanning blir presentert av Peter Maassen, professor i pedagogikk ved Universitetet i Oslo og forsker ved NIFU STEP. Agneta Bladh, rektor ved Högskolan i Kalmar, vil orientere om utviklingen i Sverige.


Sekretariatet for utvalget har kontorplass i Kunnskapsdepartementet. Sekretariatsleder er avdelingsdirektør Sverre Rustad. Mailto: sru@kd.dep.no
Les mandat og pressemelding