Historisk arkiv

Skolestart for spente elever

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

I dag er det skolestart for mange tusen elever over hele landet. På Bekkelaget skole i Oslo møtte 80 spente seksåringer opp til første skoledag.

Skolestart for spente elever

I dag er det skolestart for mange tusen elever over hele landet. På Bekkelaget i Oslo møtte 80 spente seksåringer opp til sin første skoledag. Noen holdt fast i fars hånd mens andre stormet fram da de skulle hilse på rektor, statsminister og kunnskapsminister.

Skolekorpset spilte da førsteklassingene kom til Bekkelaget skole mandag morgen. Dette var deres første møte med Skole-Norge og reformen Kunnskapsløftet.

Skolestart Bekkelaget skole i Oslo

– Vi har i år brukt 1,6 milliarder kroner ekstra på å forberede denne reformen. 400 millioner til nye lærebøker, 1.000 millioner til å bedre kvaliteten i grunnopplæringen og 200 millioner kroner til flere skoletimer, sa statsminister Jens Stoltenberg til de fremmøtte førsteklassingene og deres foreldre.

Skolestart Bekkelaget skole i Oslo

Skolebyråd Torger Ødegaard og kunnskapsminister Øystein Djupedal hilste også til de nye elevene.

– Det nye med Kunnskapsløftet er økt vektlegging av lese- og skriveopplæring allerede fra første årstrinn. Samtidig er det viktig at opplæringen tilpasses den enkelte og at elevene opplever mestring og glede ved å få ting til fra dag én på skolen, sa Djupedal.

Skolestart Bekkelaget skole i Oslo

Deretter strømmet de fire første klassene inn i skolebygningen for å ta fatt på sitt første skoleår med utfordringer, glede og kunnskap.