Historisk arkiv

Utdanningskvalitetsprisen 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Utdanningskvalitetsprisen på til sammen 1 million kroner blir i år delt mellom Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.

Pressemelding

Nr.: 30-06
Dato: 3. mai

Utdanningskvalitetsprisen til universitetene i Oslo og Bergen

Utdanningskvalitetsprisen på til sammen 1 million kroner blir i år delt mellom Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen. Mikroelektronikkgruppen ved Institutt for Informatikk i Oslo får 1. prisen på 600 000 kroner, og Historisk-filosofisk fakultet ved Universitetet i Bergen får 2. prisen på 400 000 kroner.

Kunnskapsdepartementets Utdanningskvalitetspris ble i dag delt ut av statsråd Øystein Djupedal i Trondheim, under den årlige konferansen om kvalitet og kvalitetssikring i høyere utdanning. Konferansen arrangeres av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT).

– Det er mye positivt kvalitetsarbeid som nå pågår på utdanningsinstitusjonene. I år har det kommet inn søknader fra sju utdanningsinstitusjoner, og det er to verdige prosjekter som er valgt ut, sa statsråden ved overrekkelsen.

Universitetet i Oslo får 1. prisen for prosjektet ”Fra mikrofag til makroindustri” – hvordan gjøre mikroelektronikkfaget mer tilgjengelig for studentene og norsk industri.
– Mikroelektronikkgruppen har gjennom kvalitetsarbeidet fornyet studier og dermed økt interessen blant studenter, med økt rekruttering som resultat, sa kunnskapsministeren.

Historisk-filosofisk fakultet ved Universitetet i Bergen får 2. prisen for prosjektet ”Akademisk skriving” – en systematisert opplæring i akademisk skriving. Kvalitetsreformens vektlegging av nye arbeidsformer i høyere utdanning har vært en viktig inspirasjon for ”Akademisk skriving”.

Utdanningskvalitetsprisen deles i år ut for sjette gang. Prisen har til hensikt å stimulere høyskoler og universitet til å arbeide systematisk med å videreutvikle kvaliteten på sine utdanninger. En jury har vurdert i alt ni søknader fra sju utdanningsinstitusjoner.

Juryen har bestått av førstelektor Ingeborg Tveter Thoresen ved Høgskolen i Vestfold (leder). De øvrige medlemmene har vært prorektor Margareth Haagensen, Høyskolen i Bergen, høyskolelektor Anne Karin Rudjord Unneland, Norsk Lærerakademi og student Jørn Henriksen, Universitetet i Tromsø, leder i Norsk Studentunion (NSU).

Lenke til juryens begrunnelse

Lenke til statsrådens tale

Leknke til mer info om prisen på NOKUTs hjemmesider