Historisk arkiv

3 millioner til EnergiCampus Nord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsminister Øystein Djupedal bevilger 3 millioner kroner til ny energiutdanning i Hammerfest. Utdanningen skal være på høyskole- og universitetsnivå, og det er NTNU, universitetetne i Tromsø og Stavanger og høyskolene i Finnmark, Troms og Narvik som står bak prosjektet.

Kunnskapsminister Øystein Djupedal  bevilger 3 millioner kroner til ny energirelatert høyere utdanning i Hammerfest. Det er NTNU, Universitetetne i Tromsø og Stavanger og høyskolene i Finnmark, Troms og Narvik som står bak prosjektet.

- Prosjektet er unikt, interessant og viktig. Dette er blant de planlagte tiltakene innenfor utviklingen av energisektoren i Finnmark som får positiv omtale i Regjeringens Nordområdestrategi, sier Djupedal.

Målet er at utdanningen skal bli ledende innen energiteknologi tilpasset arktiske forhold, og man ser for seg rekruttering av studenter fra hele det arktiske området.

Grunnideen med EnergiCampus Nord er å skape et integrert utdanningstilbud knyttet til energi, ressurser og miljø, som utnytter nærheten til relevant industri og infrastruktur i Finnmark. Statoil stiller det avanserte industrianlegget på Melkøya til disposisjon for utdanning, noe som gir unike muligheter for studentene.
– Det er særdeles gledelige nyheter og viktig i forhold til nordområdesatsingen, sier rektor ved Universitetet i Tromsø, Jarle Aarbakke.

Prosjektet har bred støtte lokalt og regionalt. Med i prosjektet er  Finnmark fylkeskommune og Hammerfest kommune. Med bevilgningen fra Kunnskapsdepartementet vil utdanningen kunne komm i gang allerede høsten 2008. Det legges opp til en gradvis opptrapping av tilbudet, med visjon om rundt 300 studenter og kursdeltagere i 2020.

Les mer

Finnmark fylkeskommune