Historisk arkiv

Bergen Vitensenter VILVITE åpnet i dag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Statssekretær Per Botolf Maurseth i Kunnskapsdepartementet åpnet i dag Bergen vitensenter VILVITE i nye lokaler på Marineholmen. Vitensenteret i Bergen har satt fokus på vær, hav og energi.

Statssekretær Per Botolf Maurseth i Kunnskapsdepartementet åpnet i dag Bergen vitensenter VILVITE  i nye lokaler på Marineholmen. Vitensenteret i Bergen har satt fokus vær, hav og energi. 

Kunnskapsdepartementet har gjennom  prosjektmidler gitt støtte til  etablering og uvikling av flere vitensentre. Et vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter for teknologi, naturvitenskap og matematikk hvor de besøkende lærer ved å eksperimentere med modeller. Der kan barn og voksne utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og teknologi gjennom egen aktivitet.

– Slike sentre er viktige for at  regjeringens mål om å skape et samfunn der behovet for realfaglig kompetanse er dekket. Målet er at unge mennesker selv skal velge realfag fordi de interesserer seg for det. Vi må spille på barn og unges vitebegjær og vitensenteret kommer definitivt til å bidra med alt dette, sa statssekretær Per Botolf Maurseth under åpningen. 

Vitensenteret er utviklet i samarbeid med næringsliv, forskning og utdanning. Lokale samarbeidspartnere har bidratt til utvikling av installasjoner som er unike for vitensenteret i Bergen. Skolene i Bergen og resten av Hordaland vil få mulighet til å besøke senteret på ukedagene. I helgene vil det være åpent for hele familien eller andre som søker nye naturvitenskapelige opplevelser.

I Norge har vi : Vitensenteret i  Trondheim, Norsk Teknisk Museum i Oslo, Jærmuseet i Rogaland, Nordnorsk vitensenter i Tromsø, vitensenteret Innlandet i Gjøvik, Grenland vitensenter på Herøya, og  VilVite vitensenter i Bergen.

Les mer om vitensetrene på deres nettsider