Historisk arkiv

Elevorganisasjonen får 1,4 millioner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Elevorganisasjonen får 1,4 millioner kroner i støtte for å styrke elevdemokratiet og øke enkeltelevers ansvar for egen skolehverdag.

Djupedal på skolebesøkElevorganisasjonen får 1,4 millioner kroner i støtte for å styrke elevdemokratiet og øke enkeltelevers ansvar for egen skolehverdag.

– Jeg ønsker å støtte Elevorganisasjonen i deres arbeid med å skape aktive elever. Pengene skal brukes til prosjekter som skal bidra til å øke elevenes kompetanse og engasjement i skolehverdagen, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Det er Utdanningsdirektoratet som gir midlene for 2007 på vegne av Kunnskapsdepartementet. Direktoratet har også utviklet en veileder for arbeidet i skolemiljøutvalg, og vil samarbeide med Elevorganisasjonen om hvordan deler av midlene kan knyttes til bruken av denne veilederen i skolenes arbeid for et godt skolemiljø.

Midlene vil ellers gå til:
• skolebesøk hvor hensikten er å gi elevene innsikt i hvordan de kan utøve innflytelse og få fram sitt budskap, og hvordan elevrådet bedre kan oppfylle elevenes ønsker og behov. Målet er å aktivisere den enkelte elev til å delta i fellesskapet.
• seminarer, som skal gi elevrådene verktøy for å arbeide med konkrete skoledemokratiske saker. Hensikten er å heve kompetansen blant elever.
• Aktivkampanjen som har som hovedmål å bidra til flere politisk aktive elever og spre engasjement og politisk bevissthet rundt aktuelle skolepolitiske saker. Målet er å engasjere enkelteleven til å ta ansvar for egen skolehverdag, for senere å kunne ta ansvar i samfunnet. Temaet for Aktivkampanjen for skoleåret 2006/2007 er arbeidsmiljø og vurdering.