Historisk arkiv

Europas største utdanningskonferanse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsminister Øystein Djupedal og 2500 konferansedeltagere deltar 13. september på Europas største utdanningsmesse for høyere utdanning, som i år arrangeres i Norge.

Kunnskapsminister Øystein Djupedal og 2500 konferansedeltagere deltar 13. september på Europas største utdanningsmesse for høyere utdanning. Konferansen er i år lagt til Trondheim, og NTNU er arrangør. Åpningsseremonien er i Nidarosdomen. 

European Association for International Education (EAIE) arrangerer 12. – 15. september sin årlige konferanse om høyere utdanning i Trondheim. EAIE er en organisasjon som har som mål å stimulere til internasjonalisering av høyere utdanning i Europa og resten verden. Organisasjonen, som har 1600 medlemmer bestående av organisasjoner, offentlige etater og institusjoner, arrangerer hvert år en konferanse om internasjonalisering av høyere utdanning. Tidligere konferanser har vært lagt til storbyer som London, Milano, Wien og Torino.

– At EAIE legger sin årlige konferanse til Norge og Trondheim er en anerkjennelse av det arbeidet vi gjør med internasjonalisering av høyere utdanning i Norge. Konferansen bør være en kilde til inspirasjon for alle oss som er opptatt av den internasjonale dimensjonen av høyere utdanning, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Det faglige programmet omfatter blant annet sesjoner om europeiske utdanningsprogrammer, samarbeid med utviklingsland, språk- og interkulturell kommunikasjon og rekruttering.

Lenke til konferansens nettsider: http://www.eaie.org/trondheim/