Historisk arkiv

Stipend til norske og sørafrikanske kjønnsforskere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Norge finansierer stipender innen norsk og sørafrikansk kjønnsforskning. Utvalgte kandidater annonseres under den sørafrikanske vitenskaps- og teknologiministerens besøk til Norge 30. oktober – 2. november 2007.

Norge finansierer stipender innen norsk og sørafrikansk kjønnsforskning. Utvalgte kandidater annonseres under den sørafrikanske vitenskaps- og teknologiministerens besøk til Norge 30. oktober – 2. november 2007. Dette ble klart i forbindelse med besøket av den Sør-Afrikanske utdanningsministeren Naledi Pandor denne uken.  

– Sør-Afrika har gjort svært store fremskritt innen høyere utdanning og forskning, og har opparbeidet erfaringer og kompetanse som er viktig for Norge. Etter mitt møte med Mrs. Pandor i dag er jeg sikker på at vi får en god kunnskapsutveksling mellom de to landene også i fremtiden, sier kunnskapsminister. 

Kunnskapsdepartementet har henvendt seg til Universitets- og Høgskolerådet (UHR), i samråd med Kvinner i forskning (KIF), om tildeling av midlene til relevante forskere eller forskningsmiljøer. Det sørafrikanske utdanningsdepartementet vil stå for utvelgelsen av de sørafrikanske forskerne.

Stipendet baserer seg på at forskerne skal besøke det andre landet i faglig øyemed. Nyheten om stipendet ble sluppet under kunnskapsminister Øystein Djupedals tale til åpningen av Oslo Celebration ved UiO i dag. Oslo Celebration er en markering som skal gå over flere uker for å feire 10-års jubileet for Norsk-Sørafrikansk akademisk samarbeid. 

Til stede ved jubileet var også den Sør-Afrikanske utdanningsministeren som i sin tale understrekte hvor viktig et samarbeid med norske akademiske institusjoner har vært, og er for Sør-Afrika. 

Under sitt besøk i Norge skal Naledi Pandor også ha samtaler med Øystein Djupedal om utdanningssamarbeid, besøke Nobel Freds senter og besøke Rud ungdomsskole .