Historisk arkiv

Departementet støtter russekampanje

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Sammen med Russens OrganisasjonsKomite har kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell lansert en kampanje rettet mot russen for å sette fokus på grensesetting og seksualitet i forkant av russefeiringen.

Bakgrunnen for kampanjen er en undersøkelse om seksualitet og grensesetting blant ungdom over hele landet. Undersøkelsen viser blant annet at 45 % av jentene oppgir å ha hatt en ubehagelig seksuell opplevelse før de fyller 20 år.

- Russen viser at de tar ansvar og støtter opp om skolens arbeid med gode holdninger når de nå gjennomfører en kampanje om sunn seksualitet og grensesetting, sier Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

For Kunnskapsdepartementet er denne kampanjen en del av en styrket innsats for samlivs- og seksualundervisningen i grunnopplæringen, som er i tråd med de nye læreplanene under Kunnskapsløftet. Utdanningsdirektoratet utarbeider nytt materiell med styrket fokus på kjønn og identitet og tiltak mot kjønnsrelatert mobbing og trakassering på grunn av seksuell orientering.

Kampanjen støttes økonomisk av Kunnskapsdepartementet.


Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell her sammen med russepresident i hovedstyret for russen i Oslo og Akershus, Sindre Skoglund og prosjektleder i ROK Pia Wexels.

Lenke til undersøkelsen