Historisk arkiv

Rekrutteringsteam for likestilling i barnehagen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Det skal etableres rekrutteringsteam for menn i barnehagen, og Kunnskapsdepartementet søker høyskoler som tilbyr førskolelærerutdanning som vil ta på seg ansvaret for å drive teamene i perioden 2008 - 2010.

I Kunnskapsdepartementets Handlingsplan for likestilling i barnehage og grunnopplæring 2008- 2010 er det overordnede målet å bidra til et likestilt samfunn der alle får utnyttet sine evner og interesser uavhengig av kjønn, og at likeverd og likestilling mellom kjønn skal ligge til grunn for all læring og pedagogisk virksomhet i barnehage og grunnopplæring. 

Det skal etableres rekrutteringsteam for menn i barnehagen, i samarbeid med Fylkesmannen. Målet er ett team i hvert fylke. Teamene skal drive oppsøkende rekrutteringsarbeid og markedsføre barnehagen som arbeidsplass for menn, for eksempel overfor elever i grunnopplæringen, skoleeier, ved utdanningsmesser, overfor NAV og andre steder unge menn møtes.

Teamene skal bygge videre på det arbeidet MIB-nettverkene har utført under Handlingsplan for likestilling 2004-2007, og samarbeide med Fylkesmannen i arbeidet overfor barnehagesektoren. 

Rekrutteringsteamene skal være aktive i hele handlingsplanperioden. I 2008 er det satt av noe midler til opprettelse av teamene. For 2009 og 2010 er det satt av 800.000 kr. pr. år til drift av teamene. 

Kunnskapsdepartementet ønsker at en eller flere høyskoler som tilbyr førskolelærerutdanning tar på seg ansvaret med å drive teamene i handlingsplansperioden 2008 - 2010.

Høyskoler som kunne tenke seg denne type oppgaver må melde sin interesse til Kunnskapsdepartementet innen 15. september 2008.

Lenke til handlingsplanen for likestilling