Historisk arkiv

Samarbeidsavtale med India om høyere utdanning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Avtalen ble undertegnet av statsråd Tora Aasland og den indiske ambassadøren Banbit A. Roy. – India er blant de viktigste landene å samarbeide med i det globale kunnskapssamfunnet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland.

Underskriving av avtalen mellom Norge og  IndiaNorge og India undertegnet 18. juni en intensjonsavtale om samarbeid innen høyere utdanning, en såkalt Memorandum of Understanding. Avtalen ble undertegnet av statsråd Tora Aasland og den indiske ambassadøren Banbit A. Roy.  

De konkrete samarbeidstemaene vil bli avklart i den videre oppfølgingen mellom de to landene. Aktuelle områder for samarbeid fra norsk side vil  være innenfor naturvitenskap og teknologi.

Samarbeidet innenfor høyere utdanning må ses i sammenheng med forskningssamarbeidet, særlig på master og doktorgradsnivå.

–India er blant de viktigste landene å samarbeide med i det globale kunnskapssamfunnet. Avtalen vil kunne bety mye for høyere utdanningsinstitusjoner, og ikke minst studentene her i Norge, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland.  

Avtalen er et av mange grep som gjøres for å utvide horisontene for norsk høyere utdanning og forskning. –I den store sammenhengen er Norge en liten kunnskapsnasjon. Vi er derfor avhengig av å anlegge brede internasjonale perspektiver når vi skal samarbeide med andre lands høyere utdannings- og forskningsmiljøer, sier Aasland.