Historisk arkiv

Veterinærhøgskolen flyttes til Ås

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Etter flere timers debatt vedtok Stortinget mandag ettermiddag at Veterinærhøgskolen flyttes til Ås. Regjeringen fikk dermed gjennomslag for sitt syn.

Bilde av Norges veterinørhøgskoleEtter flere timers debatt vedtok Stortinget mandag ettermiddag at Veterinærhøgskolen flyttes til Ås. Regjeringen fikk dermed gjennomslag for sitt syn. Saken har vært preget av omfattende debatt, og det var på forhånd knyttet en viss spenning til avstemningsresultatet. Avstemningen ga likevel et flertall på vel 30 stemmer for flytting.

Stortingets avstemning skjedde i to runder: Først ble et forslag om å sende saken tilbake til regjeringen for ny saksbehandling nedstemt. Da dette forslaget falt, kom selve realiteten opp til votering, og resultatet ble et ganske klart flertall for flytting.

Det var i hovedsak Høyre og Frp som utgjorde opposisjonen, men de to partiene fikk i tillegg støtte fra Aps stortingsrepresentanter fra Oslo. Til gjengjeld fikk regjeringspartiene støtte fra Venstre og KrF.

Statsråd Tora Aasland vektla i sitt hovedinnlegg at regjeringen hadde gjort sitt vedtak på et solid faglig grunnlag og avviste kritikken om at regjeringens proposisjon om saken var for tynn:  - Denne saken har vært gjenstand for grundig debatt gjennom mange år nå. Den har vært underlagt flere grundige utredninger som også Stortinget har fått seg forelagt. Derfor er tiden nå inne for å gjøre en beslutning, sa Aasland.