Historisk arkiv

35 millioner til mer kunnskap om forskningspolitikken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Norges forskningsråd har lyst ut midler til en ny satsing på forskning om forskning. Dette er første utlysning i en kraftfull satsing på i alt 35 mill. kroner fra Kunnskapsdepartementet.

-Som statsministeren sa i sin nyttårstale er forskning og kunnskap svært sentralt for samfunnsutviklingen. Da må vi også hele tiden vite hvordan forskningen virker, sier forskningsminister Tora Aasland.

I Forskningsmeldingen Klima for forskning legger regjeringen vekt på å legge til rette for en kunnskapsbasert diskusjon om resultatene av forskningsinnsatsen. Før jul satte regjeringen ned et ekspertutvalg for god måloppnåelse i forskningspolitikken. Nå lyses det ut i ut midler til forskningsprosjekter som skal utvide og videreutvikle kunnskapsgrunnlaget for utforming av forskningspolitikk, forskningspolitiske strategier og virksomheten ved forskningsinstitusjonene. Det skal etableres et handlingsrettet program i Norges forskningsråd som i tillegg til å utlyse forskningsprosjekter, skal fungere som arena for læring og dialog for sentrale aktører innen forskningen. Det er også et viktig siktemål og bygge opp kompetanse på dette feltet innen ulike fagmiljøer og institusjoner. Første utlysning er på 6 millioner kroner. I alt vil Kunnskapsdepartementet bruke 35 mill. kroner på denne satsingen.

Les mer her