Historisk arkiv

Kavliprisen 2010 delt ut til åtte prisvinnere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

I dag ble Kavliprisen 2010 delt ut. Åtte prisvinnere mottok hver sin medalje for fremragende forskning innen astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap.

I dag ble Kavliprisen 2010 delt ut. Åtte prisvinnere mottok hver sin medalje for fremragende forskning innen astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap.

-Kavliprisen gir honnør til tverrfaglig, grensesprengende forskning. Prisen er et viktig virkemiddel for synliggjøring av, og rekruttering til, naturvitenskapelige fagfelt, sier statsråd for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland.

Prisen, som er et samarbeid mellom Kunnskapsdepartementet, The Kavli Foundation og Det Norske Videnskaps-Akademi, ble delt ut av Hans Majestet Kong Harald i Oslo Konserthus i dag. Konferansierer for utdelingen var Åse Kleveland og den amerikanske skuespilleren og vitenskapsformidleren Alan Alda.

De åtte prisvinnerne har utmerket seg med sine bidrag til de tre vitenskapelige kategoriene astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap, og mottok hver sin gullmedalje. I tillegg deler prisvinnerne en million US dollar per kategori.

Det er den utvandrede norsk-amerikaneren og forretningsmannen Fred Kavli som er opphavsmannen til prisen som ble delt ut for første gang i 2008, og omtales som ”en ny Nobel”.

-Kunnskapsdepartementet er svært glade for å være en del av dette samarbeidet, og vi er stolte over at prisen deles ut her i Oslo, sier Aasland som selv var til stede under prisutdelingen i dag.

I kveld er Aasland vert når regjeringen inviterer til middag i Oslo Rådhus i anledning prisutdelingen. 

For mer informasjon om Kavliprisen og årets prisvinnere, se www.kavliprize.no

 

Bilde: Statsråd Tora Aasland sammen med H.M Kong Harald, Fred Kavli, ordfører Fabian Stang, preses i Vitenskapsakademiet Nils Chr. Stenset og prisvinnerne.Foto: Scanpix