Historisk arkiv

Norge og Frankrike signerte ny skoleavtale

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Norge og Frankrike signerte i dag en ny skoleavtale som fastsetter at 22 norske elever fortsatt skal gis mulighet til å ta treårig videregående utdanning ved skolene i Rouen, Bayeux og Lyon.

Norge og Frankrike signerte i dag en ny skoleavtale som fastsetter at 22 norske elever fortsatt skal gis mulighet til å ta treårig videregående utdanning ved skolene i Rouen, Bayeux og Lyon. Avtalen har som mål å samordne tilbudene ved de tre skolene og legger i tillegg opp til at franske elever får anledning til opphold ved norske skoler.

- Jeg glad for at vi nå har sikret at utdanningsavtalen med Frankrike kan fortsette. Jeg håper at elevene vil benytte seg av dette fantastiske tilbudet også i fremtiden, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen som signerte avtalen fra norsk side.

Elevene skal rekrutteres fra hele landet og representere et bredt segment av befolkningen. Norge har lang tradisjon for utdanningssamarbeid med Frankrike. Den første norske seksjonen ved en fransk videregående skole ble opprettet allerede i 1918 i Rouen.

Det er utdanningskontoret ved fylkesmannen i Vest-Agder som har ansvaret for å administrere ordningen og som samarbeider med Det franske kultursenteret i Oslo om utvelgelse og opptak av elever. De som deltar sikres undervisning i norsk. Ellers er elevene fullstendig integrert i undervisningen i de ordinære klassene ved de franske skolene som fører frem til fransk baccalauréat, som tilsvarer eksamen fra norsk videregående skole på studieforberedende linje.