Historisk arkiv

Nytt nettverk skal styrke samarbeid med Kina

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Statsråd Tora Aasland har lansert NorAlumni China – et nettverk som skal koble tidligere kinesiske studenter med Norge og norsk næringsliv.

Fredag 10 september 2010 lanserte statsråd Tora Aasland NorAlumni China – et nettverk som skal koble tidligere kinesiske studenter med Norge og norsk næringsliv.

Flere og flere kinesere velger å studere i Norge, men mange av disse studentene opprettholder ikke kontakten med Norge når de er ferdige med studiene og er tilbake i Kina igjen.

Norges forskningsråd og Innovasjon Norge har derfor tatt initiativet til å etablere et nettverk som skal gjøre det enklere for kinesiske studenter å beholde kontakten med Norge og norske miljøer etter endt studium. Nettverket har fått navnet NorAlumni China. Les mer om NorAlumni China  på Forsknnigsrådets nettsider

– NorAlumni blir en viktig brikke i det fremtidige samarbeidet mellom Norge og Kina og vil trolig gi samfunnsøkonomiske gevinster for Norge på sikt, sa statsråd Tora Aasland da hun lanserte nettverket i Shanghai. (Foto: Forskningsrådet)