Historisk arkiv

- En fargeblind generasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kristin Halvorsen deltok i går på et dialogmøte på Holmlia i anledning ”Glem ikke – Benjamin 10 år etter”. – Ungdommene på Holmlia tilhører en fargeblind generasjon som er opptatt av hverandre som individer, sier kunnskapsministeren.

 

I Deichmanske biblioteks lokaler møtte statsråden ungdommer til dialog om rasisme og fremmedfrykt. Tilstede var blant annet også Hannah Wozene Kvam fra Queendom, kommunaldirektør Gro Balas, leder for antirasistisk senter Kari Helene Partapuoli og nyvalgt bystyrepolitiker Nadeem Butt. Kristin Halvorsen mener Holmlia er et eksempel på hvordan et lokalsamfunn etter drapet på Benjamin Hermansen bestemte seg for å være et inkluderende samfunn for barn og unge å vokse opp. - Dette har de også i stor grad lykkes med, sier kunnskapsministeren.

-De sier at de blir sammen i grupper ut fra hvordan de er på innsiden og ikke på utsiden, for de er så vant med at de er forskjellige på utsiden, sier Halvorsen. En gutt som deltok på møtet uttalte: - Jeg har blitt spurt om hvor mange etnisk norske vi er i klassen. Da må svaret bli "det aner jeg ikke". Det har jeg nemlig aldri tenkt på.

Se intervju med Kristin Halvorsen i videovinduet over.

Arrangør for «Glem ikke»-markeringen er Treffpunkt Holmlia. Dette er et naboforum som søker å bringe mennesker sammen på tvers av bakgrunn og kultur. Treffpunkt Holmlia er et samarbeid mellom Holmlia kirke, Via kvalifiseringsseksjon NAV Søndre Nordstrand og Deichmanske bibliotek Holmlia.