Historisk arkiv

400 nye millioner til utstyr og databaser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Elleve nye infrastrukturprosjekter får midler til nye investeringer for til sammen 400 millioner kroner innenfor den nasjonale satsingen på forskningsinfrastruktur. - Utstyrsinvesteringene i norsk forskning har vært preget av stort etterslep, men vi har lykkes i å snu dette, sier statsråd Tora Aasland.

Norges forskningsråd deler ut 400 millioner kroner til nye investeringer i forskningsutstyr. Dermed har Forskningsrådet bevilget til sammen en milliard kroner til forskningsinfrastruktur i løpet av en toårsperiode.

Alle tildelingene har skjedd innenfor den tiårige, nasjonale satsingen på forskningsinfrastruktur, som hittil har vært finansiert gjennom øremerket avkastning av Forskningsfondet.

Statsråd Tora Aasland

(Statsråd Tora Aasland)

- Utstyrsinvesteringene i norsk forskning har vært  preget av stort etterslep. Fra etableringen av den nasjonale satsingen med midler til forskningsinfrastruktur i 2008, har vi lykkes i å snu dette. Forskning av høy kvalitet krever tilgang på moderne utstyr, og med disse investeringene gir vi forskning på viktige samfunnsområder et kraftig løft, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland.