Historisk arkiv

Barn og unges kondolanseprotokoll

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

www.ungkondolanse.no

Mange barn og unge sørger etter den ufattelige tragedien og har behov for å utrykke det de tenker på. Kunnskapsdepartementet, Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet og Barneombudet har i dag åpnet en kondolanseprotokoll for barn og unge.

Mange barn og unge sørger etter den ufattelige tragedien som rammet Norge 22.juli og har behov for å utrykke det de tenker på. For å skape et rom hvor de kan gjøre dette har Kunnskapsdepartementet, Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet og Barneombudet i dag åpnet en kondolanseprotokoll for barn og unge.

 - Hele Norge er preget av det som skjedde 22. juli, og det er viktig at barn og unge får uttrykke sorgen over de som er døde og skadet på sin måte. Her kan alle sende inn og jeg vil spesielt oppfordre barnehager og skoler til å bruke denne muligheten. Dette kan være en god måte å bearbeide det forferdelige som skjedde i Oslo og på Utøya, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

 Et utvalg av det som sendes inn vil bli publisert på denne nettsiden. Det kan gjerne være tegninger, dikt eller bare noen tanker som sendes inn. Innsendere trenger ikke skrive under med fullt navn, om de ikke har lyst til det.

Innlegg kan sendes inn på nettsiden, til e-postadressen ungkondolanse@kd.dep.no. Alle hilsenene vil bli tatt vare på for framtida for å vise hvordan barn og unge reagerte da dette fryktelige skjedde i Norge. Det vil være mulig å sende inn bidrag fram til 1.oktober i år.