Historisk arkiv

Bioteknologi for framtida

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Tora Aasland åpnet i dag konferansen om bioteknologi og samfunnskontrakten. – Dette er et viktig arrangement i Vitenskapsåret,sa statsråd Tora Aasland.

Tora Aasland åpnet i dag konferansen om bioteknologi og samfunnskontrakten.
– Dette er et viktig arrangement i Vitenskapsåret. Bioteknologi griper inn i nesten alle livets sider, og den har mulighet til å få større betydning enn den har i dag. Det kan bidra sterkt til at vi kan løse store samfunnsutfordringer, derfor er det viktig å stake ut en kurs for norsk bioteknologi, sa Aasland.

Regjeringen er i gang med å utarbeide en nasjonal strategi for bioteknologi og dagens konferanse er et ledd i dette arbeidet. Etter planen skal den nasjonale strategien komme før sommeren.

Samfunnskontrakten er et viktig tema for strategien, det vil si bioteknologiens betydning for samfunn og individ, herunder etiske, juridiske, økonomiske og andre samfunnsmessige forhold. Konferansen ønsker å belyse bioteknologiens muligheter og utfordringer i et slikt perspektiv. Blant temaene er enkeltpersoners arvestoff, akvakultur, verdsetting av genetiske ressurser og fremtidens bioteknologi.  

– Det kommer en rekke arrangementer under Vitenskapsårets paraply i løpet av året. Blant annet vil spørsmålet om hvilken rolle vitenskapen kan og bør spille i møtet med fremtidens utfordringer stå sentralt, statsråd Tora Aasland.

 

 

 

 

Konferansen er i samarbeid med Bioteknologinemnda og Norges forskningsråd. Les mer om konferansen her

Les mer om nasjonal strategi om bioteknologi her

Les mer om Vitenskapsåret her

Les Forskningsrådets omtale av konferansen her