Historisk arkiv

Rapportering til Kunnskapsdepartementet ikke så belastende som antatt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) har undersøkt rapporteringen fra universiteter og høyskoler og andre virksomheter under Kunnskapsdepartementet. Difi har samlet sett et positivt bilde av rapporteringen til Kunnskapsdepartementet.

På oppdrag fra Kunnskapsdepartementet har Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) undersøkt rapporteringen fra noen universiteter og høyskoler og andre underliggende virksomheter som er underlagt Kunnskapsdepartementet.

Evalueringen viser at dagens nivå på rapportering ikke oppfattes som så belastende som mange har trodd på forhånd. Difi har samlet sett et positivt bilde av rapporteringen til Kunnskapsdepartementet.

Evalueringen har sett nærmere på omfanget av rapportering, om rapporteringen er relevant for målene i sektoren, om virksomheten selv bruker og har nytte av rapporteringen og om departementet bruker informasjonen fra rapporteringen.

Difi-rapporten er en oppfølging av rapporten Handlingsrom for kvalitet (Handlingsromutvalget), hvor det blant annet ble pekt på at det store omfanget av rapportering i universitets- og høyskolesektoren var en belastning.