Historisk arkiv

Fikk råd om barnehage i Drammen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

I dag møtte Tora Aasland barnehage-grasrota på Fjell barnehage i Drammen. Møtet var det første i en serie med ”grasrotmøter” over hele landet, der førskolelærer-utdanningen får spesiell oppmerksomhet.

I dag møtte Tora Aasland  barnehage-grasrota på Fjell barnehage i Drammen. Møtet var det første i en serie med ”grasrotmøter” over hele landet, der førskolelærer-utdanningen får spesiell oppmerksomhet.

Hovedbudskap da hun møtte grasrota var at økt kvalitet i barnehagen først og fremst må skje gjennom flere godt utdannede førskolelærere.

På møtet i Drammen deltok representanter for førskolelærerutdanningen selv, ansatte ved byens barnehager, foreldre og representanter fra kommunen.

Tora Aasland er ansvarlig statsråd for førskolelærerutdanningen og var først og fremst til stede for å lytte:

- Ansatte med god kompetanse vil stå sentralt i årene som kommer, og er en viktig del av arbeidet for å sikre mer kvalitet. Det er helt nødvendig når nesten alle barn går i barnehage, sier Aasland. Hun mener møtet ga mange nyttige innspill.

- Det kanskje aller sterkeste signalet jeg fikk var den sterke vektleggingen av en egen barnehagepedagogikk. Dette budskapet går direkte inn i arbeidet vi nå gjør for å få til en bedre førskolelærerutdanning, sier hun.