Historisk arkiv

Ny internasjonal nettavis om forskning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

ScienceNordic.com er et nettsted som skal formidle forskning fra de nordiske landene til et engelskspråklig publikum.

Tora Aasland åpnet i dag ScienceNordic.com, ett nettsted som skal formidle forskning fra de nordiske landene til et engelskspråklig publikum.

Formålet med ScienceNordic.com er å synliggjøre forskningsresultater som nyheter på en seriøs, konsis og tilgjengelig måte. Mågruppen er bred: fra studenter, via bedrifter til forskere. Den norske portalen for forskningsformidling, forskning.no, har etablert nettstedet sammen med søsternettstedet Videnskab.dk i Danmark og i samarbeid med andre organisasjoner i Sverige, Finland og Island.

Statsråden er overbevist om at ScienceNordic.com vil gjøre norsk og nordisk forskning mer synlig på den globale arenaen: -De nye digitale mediene endrer den måten forskerne kommuniserer med samfunnet på. ScienceNordic vil kunne bidra til økt bruk av nordisk forskning, både i utenlandske forskningsmiljøer og i bedrifter og organisasjoner verden over. Slik kan det etableres nye akademiske forskernettverk og nye markeder for nordisk innovasjon, sa Aasland.

Kunnskapsdepartementet, det danske Ministeriet for forskning, innovation og videregående utddannelser og Nordforsk har bidratt til finansieringen av portalen. ScienceNordic dekker alle de fem nordiske landene, i tillegg til Grønland, Færøyene og Åland
Nettstedet ble åpnet på en konferanse om forskningskommunikasjon som ble arrangert av nettportalen www.forskning.no