Historisk arkiv

Ny organisering av studentvelferden i Nordland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Studentsamskipnaden i Narvik legges ned som egen virksomhet og driften overføres til Studentsamskipnaden i Bodø.

Studentsamskipnaden i Narvik har i de siste årene vært i en vanskelig økonomisk situasjon. Departementet har over tid jobbet med å finne en god og varig løsning for sikring av studentvelferden for studentene i Narvik. Departementet har, etter å ha vurdert ulike alternativer, kommet til at den beste løsningen er å  organisere studentvelferdsvirksomheten i en større studentsamskipnad for Nordland. Departementet har derfor besluttet å legge ned Studentsamskipnaden i Narvik som egen virksomhet, og overføre driften til Studentsamskipnaden i Bodø. Departementet vil ha en god og åpen dialog med berørte parter om videre prosess, også om tidspunktet for en sammenslåing.  

Studentsamskipnadene yter studentvelferd til studentene ved landets universitet og høyskoler. Dette er et viktig virkemiddel  for å sikre lik rett til høyere utdanning. Studentsamskipnadene er i dag organisert som egne rettssubjekter, mens Kunnskapsdepartementet har det overordnede ansvaret for en velfungerende organisering av studentvelferden.  Etter loven er det departementet som oppretter, nedlegger og slår sammen studentsamskipnader.

- Mitt klare budskap og forutsetning er at det skal opprettholdes et solid studentvelferdstilbud for studentene ved Høgskolen i Narvik. En sammenslåing av studentsamskipnadene i Narvik og Bodø er etter min mening er viktig grep for å sikre dette arbeidet og gi en mer robust organisering av virksomheten, sier forsknings- og høyere utdanningsminister, Tora Aasland

.