Historisk arkiv

Sulten på kunnskap - 26. september

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Verdens befolkning vil utgjøre over 9 milliarder mennesker i 2050. Behovet for mat vil være 70 prosent høyere enn i dag. I forbindelse med Vitenskapsåret 2011 inviterer tre statsråder til en kunnskapsdag om forskningens rolle i å produsere og utvikle mat.

Verdens befolkning vil utgjøre over 9 milliarder mennesker i 2050. Behovet for mat vil være 70 prosent høyere enn i dag. I forbindelse med Vitenskapsåret 2011 inviterer tre statsråder til en kunnskapsdag om forskningens rolle i å produsere og utvikle mat.

 

Sted: Stavanger (Oljedirektoratets auditorium / Måltidets hus)

Dato: 26. september 2011 - Kl. 09.00 – 15.30

Befolkningsvekst, matmangel, klimaendringer og økt energibehov truer menneskehetens sosiale, kulturelle og økonomiske utvikling. Ny kunnskap om bærekraftig utnyttelse av fornybare biologiske ressurser (bioøkonomien) blir trukket frem som en del av løsningen. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland inviterer til en kunnskapsdag om forskningens rolle i utviklingen av bærekraftig produksjon av nok, trygg og sunn mat.

Dagen avsluttes av Sofieprisvinner Tristram Stuart – mannen som vier sitt liv til matavfall. Nytenkende, provoserende, energisk, morsom og tankevekkende er ord som beskriver hans innsats for å få oss til å kaste mindre mat. 

Programmet for dagen:

0900-0930: Registrering

0930-1120: Sesjon I - Bærekraftig produksjon av nok, trygg og sunn mat (land)

SE SESJON 1 I NETT-TV HER

1120-1315: Lunsjvandring i Måltidets hus med innlagte besøk på stands

1315-1445: Sesjon II - Bærekraftig produksjon av nok, trygg og sunn mat (hav)

SE SESJON 2 I NETT-TV HER

1445-1530: Foredrag av Sofieprisvinner Tristram Stuart

Se hele programmet her.

Arrangementet er gratis. Påmelding på e-post til  Trond Einar Pedersen, Norges forskningsråd. Begrenset antall plasser. Ved spørsmål ta kontakt på telefon 916 42 920.

Påmeldingsfrist 22. september

Har du ikke anledning til å delta? Deler av arrangementet vil bli direkteoverført på regjeringen.no/KD.

For full oversikt over konferanser i Vitenskapsåret - gå til www.Vitenskapsaret.no