Historisk arkiv

Presisering av poengberegning ved vurderingsfritak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Utdanningsdirektoratet har nå presisert at endringen skal gjelde for inntaket til skoelåret 2013/14. Skoleeiere må allerede nå informere elever og foreldre om at vurderingsfritak for elever med indiviuell opplæringsplan ikke vil telle med i poengberegningen ved inntaket til skoleåret 2013/14.

Utdanningsdirektoratet har nå presisert at endringen skal gjelde for inntaket til skoelåret 2013/14, og at skoleeiere allerede nå må informere elever og foreldre om at vurderingsfritak for elever med indiviuell opplæringsplan ikke vil telle med i poengberegningen ved inntaket til skoleåret 2013/14.

Forslaget vil innebære at de som er fritatt for karakter i ett eller flere fag ikke får en poengberegning som trekker karaktersnittet deres ned.

Utdanningsdirektoratet har nå presisert at endringen skal gjelde for inntaket til skoelåret 2013/2014. Skoleeier skal gi foreldre og elever i grunnskolen nødvendig veiledning om hva valg av vurdering uten og med karakter innebærer for eleven. Skoleeiere må allerede nå informere elever og foreldre om at vurderingsfritak med hjemmel i forskrift til opplæringsloven § 3-20 ikke vil telle med i poengberegningen ved inntaket til skoleåret 2013/2014.

Statsråd Kristin Halvorsen har tidligre varslet at det skal sendes et forslag på høring som vil sikre at de som er fritatt for karakter i ett eller flere fag ikke får en poengberegning som trekker karaktersnittet deres ned.