Historisk arkiv

Framgangsrike skoler under Kunnskapsløftet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Anders Bakken og Ørnulf Seippel ved NOVA har i forlengelsen av et prosjekt under Evalueringen av Kunnskapsløftet som så på Kunnskapsløftet og betydningen av sosial bakgrunn for læringsutbyttet etter innføringen av reformen sett på hva som kjennetegner skoler som er særlig framgangsrike under Kunnskapsløftet.

Analysene av karakterer til den skriftlige avgangsprøven fra grunnskolen tyder på at hovedintensjonen med Kunnskapsløftet, å bedre de faglige resultatene i norsk skole, er oppnådd på mange skoler. Det store flertallet av skoler kan vise til en forbedring i skriftlige eksamensresultater. Men det er stor variasjon blant skolene. Noen skoler har hatt tilbakegang, mens andre har hatt stor fremgang.

Forskerne forsøker å belyse hva som kjennetegner skoler med resultatmessig framgang, og kontrastere det med skoler som har hatt tilbakegang eller ingen endring. Som mål på resultatutvikling har forskerne lagt til grunn elevenes eksamensresultater i de skriftlige fagene engelsk, norsk og matematikk.

Les hele rapporten her