Historisk arkiv

KS og regjeringen med avtale om barnehageutbygging

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Statsråd Øystein Djupedal og leder i KS, Halvdan Skard, signerte i dag avtale mellom regjeringen og KS om barnehageløftet.

Pressemelding

Nr.: 71-06
Dato: 4.oktober

KS og regjeringen med avtale om barnehageutbygging

–Med denne avtalen har vi et felles verktøy som bidrar til etablering av tilstrekkelig antall barnehageplasser med høy kvalitet til lav pris, sa kunnskapsminister Øystein Djupedal. Da han i dag, sammen med leder i KS, Halvdan Skard, signerte avtalen mellom regjeringen og KS om barnehageløftet.

For å nå målene for barnehagesektoren er regjeringen avhengig av et utstrakt samarbeid med kommunene og private aktører. Erfaringene fra samarbeidet mellom Kunnskapsdepartementet og KS er meget gode, og det var et ønske fra begge parter om å formalisere en avtale på politisk toppnivå.

Avtalen forplikter partene til å arbeide mot etablering av tilstrekkelig antall barnehageplasser, i løpet av 2007. Når målet om full barnehagedekning er nådd, vil regjeringen innlemme de øremerkede tilskuddene til barnehager i kommunerammen. Dette kommer ikke til å skje før full dekning er oppnådd og tidligst 1.1. 2009.

–Denne omleggingen skal ikke føre til reduksjon i støtten til de private barnehagene. Dette er en klar forutsetning fra regjeringens side, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

–Det er naturlig og riktig at kommunen som barnehagemyndighet etter hvert får det hele og fulle ansvaret for sektoren, sier Djupedal. –Jeg vil rose kommunene som gjør en kjempejobb for å nå målet om full barnehagedekning. Det ansvaret kommunene nå viser, gir meg stor tiltro til at kommunene vil produsere gode barnehagetjenester, også ved rammefinansiering.

Avtale mellom regjeringen og KS om barnehageløftet