Historisk arkiv

Senter for kunst og kultur til Høgskolen i Bodø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Høgskolen i Bodø får Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen. Det skal være et ressurssenter for skolen, høyere utdanning og barnehager.

Pressemelding

Nr.: 79-06
Dato: 27.10.06

Senter for kunst og kultur legges til Høgskolen i Bodø

Høgskolen i Bodø får Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen. Det skal være et nasjonalt ressurssenter for grunnskolen, videregående opplæring, høyere utdanning og barnehager.

– Regjeringen ønsker å styrke kunst og kultur i opplæringen, derfor oppretter vi dette senteret. Ved å legge det til en forskningsinstitusjon får senteret faglig forankring. Høgskolen i Bodø har bred og solid fagkompetanse i kunstfag og god erfaring med å samarbeide med offentlige aktører, nærings- og kulturliv, sier statsråd Øystein Djupedal.

– Senteret skal formidle kunnskap til grunnskolen, kulturskolen, videregående opplæring og barnehager. Førskolelærere, lærere, forskere og læremiddelutviklere vil kunne ha tilgang til senterets kompetanse innen kunst og kultur, sier Øystein Djupedal.

Senteret skal samarbeide med relevante fagmiljøer nasjonalt og internasjonalt. Bevilgning til Nasjonalt senter for kunst og kultur vil være 6 millioner kroner for 2007. Det nye nasjonale senteret vil ha samme funksjon og rolle som de øvrige nasjonale sentrene som er etablert, eksempelvis Nasjonalt senter for matematikk i opplæringen, Nasjonalt senter for naturfag i opplæringen og Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforskning.

Kunnskapsdepartementet har tidligere delegert til Utdanningsdirektoratet å utarbeide forslag til en nasjonal strategiplan for kunst og kultur i opplæringen for perioden 2007-2010. Den vil være ferdig 1. januar, og bli et sentralt dokument i senterets arbeid.

Det var i alt 15 høyskoler og universiteter som ønsket å få det nasjonale senteret lagt til seg. Alle leverte søknader av høy kvalitet.