Historisk arkiv

Skoleeierprisen til Gran kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Gran kommune vant Skoleeierprisen 2006 for deres langsiktige arbeid med å utvikle gode skoler.

Pressemelding

Nr.: 80-06
Dato: 31.10.06

Skoleeierprisen til Gran kommune

Gran kommune vant Skoleeierprisen 2006 for deres langsiktige arbeid med å utvikle gode skoler. Prisen ble tirsdag overrakt av kunnskapsminister Øystein Djupedal på Skolekonferansen i regi av KS.

– Skolene i Gran har oppnådd gode resultater på områder som matematikk, realfag og teknologi i skolen, samt lese- og skriveopplæring. Det er også viktig at skoleeiere oppfordrer skolene til å vektlegge tilpasset opplæring slik Gran kommune gjør, sier Øystein Djupedal.

Gran kommune arbeider langsiktig ved å vedta fireårige utviklingsplaner for skolen. Disse brukes som grunnlag for årlige kommunale tiltaksplaner og skolenes virksomhetsplaner.

– Kommunen som skoleeier er også oppmerksom på at lærerkollegiene besitter god kompetanse som det er viktig å utnytte ved å legge til rette for erfaringsdeling. Gran har således mye å vise fram, og har erfaringer som det er verdt å spre til andre skoleeiere, sier Djupedal.

Prisen er et grafisk blad fra Håkon Bleken og 175.000 kroner. Det er fjerde gang KS og Kunnskapsdepartementet deler ut Skoleeierprisen. Hensikten er å vise fram gode eksempler på etablering, drift, vedlikehold og utvikling av kommunale grunnskoler og fylkeskommunale videregående skoler. Prisen skal fremheve skoleeiere som har lagt til rette for at elever og lærlinger får opplæring av høy kvalitet uavhengig av kjønn, bosted, funksjonsevne, etnisk bakgrunn og foreldrenes økonomi.

Fra venstre: Kunnskapsminister Øystein Djupedal, ordfører Roald Braathen, rådmann Ellen Stokstad, grunnskoleleder Arne Hansen og Tove Kristin Dokka Torstensen (Ap).