Historisk arkiv

4,7 millioner kroner til fiskeforskning i Bodø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Regjeringen vil i statsbudsjettet for 2008 foreslå å bevilge 4,7 millioner kroner til vitenskaplig utstyr til fiskeriforskning ved Høgskolen i Bodø. - Vi er avhengig av å ha det aller beste utstyret slik at våre fiskerikandidater får den aller beste utdanning, sier Djupedal.

Bilde av rektor Pål Pedersen, kunnskapsminister Øystein Djupedal og direktør Stig Fosse ved høyskolen i Bodø .og kunnskapsminister Øystein Djupedal - tatt ved Mørkved, ved høyskolen i Bodø .Regjeringen vil i statsbudsjettet for 2008 foreslå å bevilge 4,7 millioner kroner til vitenskaplig utstyr til fiskeriforskning ved Høgskolen i Bodø. 

– Vi er en maritim nasjon og fiskeriet i Nord-Norge er spesielt viktig. Det betyr at vi er avhengig av å ha det aller beste utstyret slik at våre fiskerikandidater får den aller beste utdanning, sier Djupedal. 

 

 

Fiskeriutdanningen ved Høgskolen i Bodø har et høyt faglig nivå innen fiskeri- og havbruksstudier. Fagmiljøet samarbeider godt med fiskeri- og havbruksnæringen, og laboratoriet som nå oppgraderes vil også bli nyttig for en næring i vekst.  

Statsråden besøkte i dag laboratoriet som skal oppgraderes, og orienterte ledelsen ved Høgskolen i Bodø om bevilgningen.