Historisk arkiv

Statsråd Djupedals innlegg i Stortingets budsjettdebatt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Innst. S. nr. 2 (2005-2006) Barnehager. (13.12.05)

Statsråd Djupedals innlegg i Stortingets budsjettdebatt

Innst. S. nr. 2 (2005-2006). Stortinget 13. desember 2005.

Regjeringens mål i barnehagepolitikken er full barnehagedekning, høy kvalitet og lav pris. Budsjettforslaget som Regjeringen la fram for barnehagesektoren, er en riktig og viktig prioritering for å nå de mål som Regjeringen har satt for denne sektoren. Som flere talere fra posisjonen har sagt, var barnehagesektoren en av de budsjettvinnerne som fikk en betydelig styrking av sitt budsjett i det forslaget Regjeringen la fram. Det var vel den enkeltsektoren som kom best ut av det, med en meget ambisiøs satsing.

Regjeringens satsing på barnehager ble løftet fram i Soria Moria-erklæringen, og på noen av områdene ble det satt eksplisitte mål. Det ene var knyttet til redusert foreldrebetaling. Lavere foreldrebetaling er avgjørende for at det ikke er familiens økonomi som skal bestemme om barn kan gå i barnehage eller ikke.

I budsjettforslaget for 2006 foreslår derfor Regjeringen å redusere maksprisen til 2 250 kr pr. måned og 24 750 kr pr. år fra 1. januar 2006. Regjeringen Bondevik II foreslo i sitt budsjett å øke maksprisen til 2 830 kr pr. måned. Forslaget fra den nye regjeringen innebærer derfor en reduksjon i foreldrebetalingen på hele 6 380 kr pr. år i forhold til det budsjettforslaget den forrige regjeringen la fram.

Den reduserte foreldrebetalingen er finansiert gjennom en økning av det statlige driftstilskuddet. Dette gir forutsigbarhet for barnehageeiere, både i forhold til nivået på kompensasjonen og, for private eiere, med hensyn til tidspunktet for utbetaling fra kommunen. Regjeringen har dessuten, i motsetning til den forrige regjering, lagt inn midler til full prisjustering av satsene for det statlige driftstilskuddet fra 2005 til 2006.

Redusert pris er selvsagt ikke nok. Vi må også sørge for at alle som ønsker det, får plass i barnehage. Den tidligere regjeringen la inn midler til etablering av 7 600 nye heltidsplasser i 2006. Kommunenes rapportering om ventelistetall høsten 2005 viser at etterspørselen etter barnehageplasser er langt høyere enn det som var lagt til grunn i budsjettforslaget fra den forrige regjeringen.

Regjeringens forslag om redusert makspris vil også bidra til å øke etterspørselen ytterligere. Det vil derfor være nødvendig med en betydelig høyere barnehageutbygging i 2006 enn det som tidligere har vært forutsatt. Basert på erfaringer fra 2004 og 2005 er det derfor i budsjettet for 2006 lagt til grunn en kapasitetsvekst på 11.000 heltidsplasser.

Vi må anta at en del av kapasitetsveksten fortsatt vil gå til å øke oppholdstiden for dem som allerede går i barnehage. Dette følger av at nærmere 70.000 av totalt 215.000 barnehagebarn ikke har fulltidsplass, og mange av disse vil trolig ønske økt oppholdstid ved redusert makspris.

Om lag 73 % av barna har i dag et barnehagetilbud. Dette innebærer at det fortsatt er rom for en betydelig vekst i etterspørselen ved redusert pris, og vi må anta at det vil skje. ECON Analyse har på oppdrag fra Kommunenes Sentralforbund undersøkt hvordan etterspørselen etter barnehageplasser vil utvikle seg når prisen settes ned til 2 250 kr pr. mnd. Dersom denne undersøkelsen gir et riktig bilde, betyr det at etterspørselen etter plass i barnehage i 2006 vil være langt høyere enn det som så langt er lagt til grunn.

Regjeringens mål er at alle barn som ønsker det, skal få tilbud om barnehageplass. I 2006-budsjettet er det lagt inn midler basert på en pr. i dag realistisk dimensjonering av kapasitetsveksten. Jeg vil understreke at det er kommunenes ansvar å legge til rette for full barnehagedekning. Hvis private utbyggere ikke bygger ut, er det kommunens ansvar selv å gjøre det.

Når prisen nå settes ned, vil etterspørselen kunne øke i kommuner som har full dekning ved dagens makspris. Jeg mener derfor at den reduserte maksprisen vil kunne gi et positivt trykk på utbyggingen i disse kommunene.

Likevel: Full barnehagedekning innen utgangen av 2007 er en formidabel utfordring, og den reduserte maksprisen gjør ikke utfordringen mindre. Vi har høye ambisjoner, men jeg har tro på at vi skal klare å få det til. Vi vil bl.a. kartlegge hvilke faktorer som eventuelt hemmer utbyggingen i kommunene, og jeg vil om nødvendig komme tilbake med tiltak som kan stimulere til ytterligere utbygging. Vi har en formidabel oppgave foran oss de neste årene med å sørge for at alle foreldre som ønsker barnehageplass til sine barn, skal få det. Vår regjering har satt dette som en av sine aller høyest prioriterte oppgaver, og det skal bli en sann fornøyelse i samarbeid med Stortinget å lykkes med disse ambisiøse målene.