Historisk arkiv

Perspektiver for Rogalandsingeniøren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Tale av forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aaslands tale under markeringen av NITO sitt 75 års jubileum, i Sandnes fredag 29. april 2011.

Ingeniøren – Samfunnsengasjert, kreativ og handlekraftig, med evne til aktivt å bidra i framtidas utfordringer! Den nye utdanningen skal være attraktiv og relevant.

Dette er visjonen for arbeidet med revidering av ingeniørutdanningene. Den lå som en føring fram mot det forslaget til en nytenkende rammeplan som nå er fastsatt. NITO deltok aktivt i arbeidet.

Visjonen er viktig for Rogalandsingeniøren, og de har vært der lenge. Framtidas utfordringer kan bli store i regionen. Betydningen av ”oljå” vil endres i årene som kommer. Regionenes virksomheter er i dag sterkt knyttet til denne næringen. ”Norsk ungdom har frihet til å velge den utdanningen de ønsker. En frihet de bruker til å velge mer tradisjonelt enn egen foreldregenerasjon”. Dette ble sagt i en kronikk i OLF - oljeindustriens landsforening i midten av april – da valgte mange av våre unge, som er de som skal skape vår nye virkelighet – sin utdanning.