Historisk arkiv

Lunsjseminar om samarbeid mellom skolen og minoritetsspråklige foreldre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Sted:

Kunnskapsminster Øystein Djupedal innleder på lunsjseminar der rapporten ”Minoritetsspråklige foreldre - en ressurs i barns læring” blir presentert.

Foreldreutvalget for grunnskolen (FUG) inviterer, i samarbeid med Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet, til lunsjseminar onsdag 25. april. På seminaret blir rapporten ”Minoritetsspråklige foreldre - en ressurs i barns læring” presentert.

Kunnskapsminister Øystein Djupedal vil kommentere funnene i rapporten, som er en evaluering av et utviklingsprosjekt i regi av FUG. Rapporten peker på flere tiltak som har etablert en god dialog mellom minoritetsspråklige foreldre og skolen, samt suksesskriteriene for dette arbeidet. Evalueringen viser også flere eksempler på hvordan kommuner og skoler kan involvere minoritetsspråklige foreldre som en ressurs i barns læring. Deltakere fra to kommuner som har lykkes med dette, er blant innlederne på seminaret.

Seminaret avsluttes med en paneldebatt mellom blant annet leder leder av FUG, Loveleen Rihel Brenna, representanter for Utdanningsforbundet, KS og de to prosjektkommunene. 

Sted: Regjeringskvartalet, Grubbegata 1, auditorium Skrova.

Les mer her