Historisk arkiv

OECD-konferanse om likeverdig utdanning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Sted:

OECD og Kunnskapsdepartementet står kommende uke som felles arrangører for en stor internasjonal konferanse i Trondheim om likeverdig utdanning. 100 deltakere fra over 20 OECD-land og internasjonale organisasjoner er påmeldt til konferansen, og kunnskapsminister Øystein Djupedal skal holde åpningsinnlegget.

Konferansen har hovedtittelen ”Fair and Inclusive Education” og markerer avslutningen på OECDs samarbeidsprosjekt ”Equity in Education” som har pågått siden 2003. På konferansen legges det fram en sluttrapport som vurderer og analyserer deltakerlandenes politikk på dette området. Stikkord for dette vil blant annet være tiltak som motvirker ulikhet i skolen, tiltak for å hindre frafall fra videregående opplæring og barnehagenes betydning for likeverdige utdanningstilbud. Fra norsk side har dette nær tilknytning til stortingsmelding nr. 16 (2006-07) ”…og ingen sto igjen – tidlig innsats for livslang læring”, som ble fremlagt for et halvt år siden.

Kunnskapsminister Øystein Djupedal deltar under hele konferansen, sammen med OECDs visegeneralsekretær Aart de Geus (tidligere sosialminister i Nederland) og lederen for OECDs utdanningsavdeling, Barbara Ischinger.

Program