Historisk arkiv

Studieforbundenes framtidige oppgaver og rolle

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Sted:

På oppdrag fra Kunnskapsministeren har et offentlig utvalg vurdert studieforbundenes framtidige rolle og oppgaver for individ, arbeidsliv og samfunn. Tronutvalget overleverer sin innstilling NOU 2007: 11 ”Studieforbund – læring for livet” til statsråd Øystein Djupedal.

På oppdrag fra Kunnskapsministeren har et offentlig utvalg vurdert studieforbundenes framtidige rolle og oppgaver for individ, arbeidsliv og samfunn. Utvalgsarbeidet har vært ledet av fylkesordfører i Oppland, Audun Tron. 

Tronutvalget overleverer sin innstilling NOU 2007: 11 ”Studieforbund – læring for livet” til statsråd Øystein Djupedal:  

     Tid:         Onsdag 12. september 2007 kl. 13.00
    Sted:       Rom Y 1000 i Kunnskapsdepartementet, Akersgt. 44 

Utvalgsleder Audun Tron vil redegjøre for hovedinnholdet i utvalgets anbefalinger. Det blir deretter en formell overlevering av utredningen til kunnskapsminister Øystein Djupedal som vil omtale den videre håndteringen av arbeidet.  

Utvalgslederen vil i etterkant av dette gjennomføre et  orienterings- og dialogmøte med inviterte berørte  virksomheter. Dette møtet vil også være åpent for pressen. 

Det er lagt til rette for at presse som ønsker det, i forkant eller i etterkant av overleveringen, kan gjøre reportasjer rundt konkrete aktiviteter i studieforbundenes regi.  Stikkord er blant annet datakurs for innvandrere, språkkurs for ansatte i ambassader og utenlandske firma, keramikk, foto og klesdesign. KDs kontaktpersoner kan videreformidle tlf. og e-post til AOF, Folkeuniversitetet og Aftenskolen Høyres Studieforbund. Informasjon om disse kursene er  utarbeidet.