Historisk arkiv

Stortingsmelding om utdanning for velferdstjenestene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Sted:

Regjeringen har vedtatt at det skal legges fram en stortingsmelding høsten 2011 om utdanning for velferdstjenestene. Det inviteres til seminar i forbindelse med oppstarten av dette arbeidet. Media er invitert til å følge hele seminaret.

 

På bakgrunnen av nye behov i samfunnet, kombinert med store reformer i Velferds-Norge er kravene i arbeidslivet innenfor velferdstjenestene endret. Det er behov for bedre samsvar mellom utfordringene i arbeidslivet og innholdet i de helse- og sosialfaglige utdanningene.

Regjeringen har derfor vedtatt at det skal legges fram en stortingsmelding høsten 2011 om utdanning for velferdstjenestene. Det inviteres til seminar i forbindelse med oppstarten av dette arbeidet. Media er invitert til å følge hele seminaret.

Sted: NAVs lokaler i Thorvald Meyersgt 9, Oslo

Tid:  30. september 2010 fra kl. 10.30 til 12.00

Statsråd Tora Aasland vil innlede, sammen med statsrådene Anne-Grete Strøm-Erichsen og Audun Lysbakken, samt statssekretær Gina Lund i Arbeidsdepartementet.  

Om lokaliseringen

NAV Sagene deltar i HUSK-prosjektet, som skal utvikle nye samarbeidsformer mellom forskning, utdanning, praksis og brukere. Målet med HUSK er å styrke kompetanse og kvalitet i sosialtjenesten. Prosjektet er valgt som ramme for startarrangementet fordi det på en positiv måte viser mulighetene ved å koble yrkesutøvelse, forskning og utdanning tettere sammen.

Program:

10.30 – 10.45              Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland innleder om meldingsarbeidet

10.45 – 10.55              Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen om HODs forventninger

10.55 – 11.05              Barne-, likestillings-, og inkluderingsminister Audun Lysbakken om BLDs forventninger

11.05 – 11.15              Statssekretær i Arbeidsdepartementet, Gina Lund, om ADs forventninger

11.15 – 11.35              Kommentarer fra Sigrun Vågeng (administrerende direktør i KS), Anders Folkestad (leder i Unio), Jan Grund (rektor ved Høgskolen i Akershus) og Anne Karine Nymoen (leder for Norsk studentorganisasjon)

11.35 – 12.00  Spørsmål/kommentarer