Historisk arkiv

Kunnskapsministeren i Stortinget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Sted:

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell møter i Stortingets spørretime i forbindelse med spørsmål om toppidrettsklassene i videregående opplæring og om skoleeieres ansvar.

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell møter i Stortingets spørretime.

 

Fra Harald Valved (FrP) til kunnskapsministeren

Toppidrettsklassene ved de videregående skolene er et særdeles godt tilbud til ungdom som vil satse på idrett ved siden av skolen. Elevene gjennomfører videregående skole på 4 år i stedet for 3. Tidsrammen er ordningens grunnidé. I skoleåret 2006-2007, fordelte Statens Lånekasse 2 års bostipend over 3 år med argumentasjonen at elevene ikke har nok timer pr skoleuke. Hvordan kan statsråden medvirke til at disse ungdommene får fullt stipend i hvert av de 4 årene slik at de kan satse fullt også på idretten?

Fra Odd Einar Dørum (V) til kunnskapsministeren

I Dagens Næringsliv 16. januar fremkommer det at kommuner og fylkeskommuner i varierende grad lykkes med å utøve sitt ansvar som skoleeiere. Et av suksesskriteriene som fremholdes for kommuner som lykkes i denne forbindelse er at det er høy grad av bevissthet rundt elevers læringsutbytte både på politisk og administrativt nivå. Hva vil statsråden bidra med for å styrke denne bevisstheten - særlig på administrativt plan - i kommuner og fylkeskommuner?