Historisk arkiv

NETT-TV: 50 milliarder ut av vinduet?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Sted:

Å pusse opp er populært i Norge. Klima og miljø er populært i Cancun. Vi forente temaene på Vulkan 28. september. Se nett-tv fra denne konferansen og andre utvalgte konferanser her.

 Her finner du lenker til nett-tv overføringer fra konferanser i anledning Vitenskapsåret 2011.

Kan vi stole på vitenskap? Del 2 
Nett-TV [Mediaobjekt, 10.11.2011]

Kan vi stole på vitenskap? Del 1
Nett-TV [Mediaobjekt, 10.11.2011]

Kan vi stole på vitenskap? Del 2
Nett-TV [Mediaobjekt, 09.11.2011]

Kan vi stole på vitenskap? Del 1
Nett-TV [Mediaobjekt, 09.11.2011]

 

Nordmenn pusser opp egen bolig for 50 milliarder kroner i året. Statsoppnevnte råd og utvalg har beregnet at energiforbruket i bygg kan halveres. En stor del av besparelsen kan tas hjemme hos folk flest. I løpet av dette seminaret ønsker Miljøverndepartementet, Kunnskapsdepartementet, Kommunal- og regionaldepartementet og Olje- og energidepartementet å se på sammenhengen mellom private og statlige behov. Videre avdekkes felles interesser, men også konfliktlinjer, kunnskapshull og kompetansebehov. Kunne de 50 milliardene blitt bruk på en mer fornuftig og miljøvennlig måte?

Forskningsminister Tora Aasland inviterer folk flest til å møte byggenæring og bygningsvernere, forbruksøkonomer og arkitekter, håndverkere og klimaforskere til debatt. Hvem eier ditt energivalg? Hvordan bør vi bruke de 50 oppussingsmilliardene? Har vi ressursene til å transformere eller verne vår eksisterende bygningsmasse? Dette er blant spørsmålene som utgjør dagsordenen for seminaret.