Historisk arkiv

Forskning for globale utfordringer - 5. oktober

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Sted:

Den 5. oktober arrangerer NTNU i samarbeid med Kunnskapsdepartementet og Vitenskapsåret et seminar om forskning for globale utfordringer. (5. oktober)

 

Den 5. oktober arrangerer NTNU i samarbeid med Kunnskapsdepartementet og Vitenskapsåret et seminar om forskning for globale utfordringer.

Hovedfokus er denne gangen på behovet for kunnskap og teknologi som sikre menneskeheten ren energi, rent vann og tilstrekkelig med næringsrik mat. Seminaret vil gi konkrete eksempler på forsknings- og innovasjonsprosjekter som tar sikte på å få frem relevant kunnskap og gode teknologiske løsninger.

De teknologiske løsningene kan imidlertid ikke ses i isolasjon fra de geografiske og  sosio-kulturelle rammebetingelsene. Deltakerne vil derfor bli bedt om å drøfte hva slags endringer som skal til for at både lokalsamfunnet og storsamfunnet skal klare å integrere og gjøre bruk av slik kunnskap på en bærekraftig måte. Det vil bli gitt eksempler fra utviklingsland og fra rike nasjoner som Norge.

Et siktemål for seminaret er å gi et innspill til OECDs prosjekt for internasjonalt forskings- og innovasjonssamarbeid for globale utfordringer, STIG. STIG tar sikte på å komme med anbefalinger om hvordan man kan initiere, etablere og styre samarbeid av denne typen. Det vil derfor bli lagt vekt på eksempler som illustrerer samspillet mellom ulike behov, ulike teknologier og forskjellige måter å organisere samarbeidet på.

Påmelding og program

Tid: 10:00 til 16:00
Sted: Gløshaugen, NTNU

Program

Påmelding til pmk@kd.dep.no

*Vitenskapsåret 2011: Seminar om forskning på energi, mat, vann og sosiale utfordringer*