Historisk arkiv

Forskningssamarbeid for globale utfordringer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Sted:

Vitenskapsåret arrangere rundbordskonferanse om internasjonalt forskningssamarbeid for globale utfordringer

Vitenskapsåret arrangere rundbordskonferanse om internasjonalt forskningssamarbeid for globale utfordringer.

Den 18, 19, og 20 mai arrangerer Vitenskapsåret en egen rundbordskonferanse om internasjonalt forsknings- og innovasjonssamarbeid for globale utfordringer i Oslo.

Konferansen vil samle forskere, representanter for internasjonale organisasjoner og virkemidler for globalt forskningssamarbeid og ”governance”, samt policy-utviklere fra hele verden. Målet er å få økt innsikt i hvordan slikt forskningssamarbeid kan initieres, organiseres og integreres i relevante politikkområder og i det globale innovasjonssystemet.

Konferansen arrangeres i samarbeid med det tyske forskningsdepartementet, OECD og Norges forskningsråd og skal gi innspill til OECD’s STIG prosjekt (International Co-operation to address Global Challenges - New Approaches and Governance Mechanisms for Multinational Science and Technology Co-operation), der Norge har formannskapet.

STIG har allerede utviklet en rekke case studier av ulike former for organisering av slikt forskningssamarbeid. Fra norsk side deltar forskere fra NIFU og Universitetet i Oslo. Målet er å få utviklet en rekke anbefalinger for hvordan slikt samarbeid kan etableres og organiseres.

For mer informasjon, kontakt Per Koch i Kunnskapdepartementet(pmk@kd.dep.no)