Historisk arkiv

Konferanse om livsvitenskap - 11. oktober

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Sted:

Nobelprisvinneren Harold Varmus kommer til konferanse i Oslo om livsvitenskap. (11. oktober)

 

English version.

Livsvitenskap vil bli grunnsteinen i morgendagens medisin og et sentralt element i fremtidig næringsutvikling. Den kunnskapen livsvitenskapene genererer, vil prege det 21. århundret på måter som vi antagelig ikke er i stand til å overskue i dag. I samspill med andre teknologier vil det åpne seg anvendelsesområder som vil påvirke økonomi og samfunn, på samme måte som elektrisiteten, bilen og datamaskinen.

 

PROGRAM- PRESENTASJONER

11. oktober inviterer forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland sammen med Helse Sør-Øst og Universitetet i Oslo til livsvitenskapskonferansen ”Life Sciences for health and innovation”. Blant foredragsholderne er nobelprisvinner og direktør for National Cancer Institute i USA, Harold E. Varmus. Han er mye benyttet i mediene på grunn av sin eminente evne til forskningsformidling og er rådgiver for president Barack Obama i forskningsspørsmål.

Forsknings- og utdanningssjefen ved Karolinska instituttet i Stockholm, Sten Lindal, vil også bidra til å gi en oppdatert innføring i hvor forskningen innen molekylærbiologien og andre livsvitenskapelige disipliner står internasjonalt. Konferansen vil belyse hvordan dette kan påvirke den videre samfunnsmessige og økonomisk utvikling. 

Programmet vil by på konkrete eksempler fra livsvitenskapsforskningen ved Universitetet i Oslo og Helse Sør-Øst. Oslo-regionen er internasjonalt fremhevet av tidsskriftet Genome Technology som et meget lovende område for forskning innen de livsvitenskapelige disipliner.  

PROGRAM OG PÅMELDING

Konferansen inngår i Vitenskapsåret 2011. Den arrangeres i det store auditoriet ved Oslo universitetssykehus Rikshospitalet 11.oktober fra kl. 12:00 – 16:00.

Sett av dagen allerede nå og benytt anledningen til å få del i nobelprisvinnerens og andres innsikt i temaet livsvitenskap for helse og innovasjon.

Se foreløpig program her.  -  PÅMELDINGSSKJEMA